Saçlarınızı Boyamadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gereken 5 Önemli Madde

saç boyama

Doğru miktarı ayarlamak

Saçlarınızın uzunluğuna ve yoğunluğuna uygun olarak birden fazla kutu boya almanız gerekebilir. Ayrıca renk bütünlüğü istiyorsanız, saç diplerinin ve uçlarının boyayı tutma sürelerinin farklı olduğunu da hesaplamanız gerekiyor. Eğer dipleri orijinal renginde bırakmayacaksanız ya da bir geçiş yapmayacaksanız, saç boyamaya diplerden başlamanızı tavsiye ederiz. Fakat uçlara da boyayı iyice yedirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde ton farklılıkları önce saç uçlarınızdan anlaşılacaktır.

Saç tipini iyi tanımak

Saçlarınızın ince telli ya da kalın telli olması, boyanızın kalıcılığını doğrudan etkileyecektir. Boyanın saçınızda kalma süresini yine buna göre ayarlamanız gerekmektedir. Kalın telli saçlarınız varsa boyanın yavaş, ince telli saçlarınız varsa hızlı emileceğini unutmayın. Permalı saçlarda da durum şöyledir; boya hızlı emilir ama çabuk kusar.

Boyadan önce saç yıkamak

Boyanızın daha kalıcı olmasını istediğinize hiç şüphe yok. O halde boya işleminden önce saçlarınızı yıkamamanız gerektiğini unutmayın. Eğer saçlarınızı bu işlemden önce yıkarsanız, saç derinizdeki yağı kaybedersiniz. Bu yağın görevi saçlarınızı korumakken, yıkamanız halinde saçlarınız savunmasız kalacak yıpranmalara açık hale gelecektir. Boya işleminden önce en azından 24 saat boyunca saçlarınızı yıkamamış olmanızda fayda olacaktır.

Saç bakım ürünleri kullanmak

Saçlarınızı boyaya hazırlamak ve boya işleminden sonra da saçlarınıza maksimum bakım yapmak için boya öncesi ve sonrası bakım yapmanız gerektiğini unutmamalısınız. Boya öncesi bakım ve boya sonrası bakım, hem saçlarınızın korunmasını hem de rengini daha uzun süre korumasını sağlar. Üstelik parlaklık ve canlılık da cabasıdır.

Tekrar boyama ne zaman gerekli?

Dip boyanızı yapma süreniz, tabii ki saç uzama hızınızla doğru orantılıdır. Saçların bütününü boyamadan, yalnızca dip boya yapabilirsiniz. Eğer saçlarınızı üst üste sıklıkla boyarsanız, saçlarınızın matlaşması ve zayıflaması kaçınılmaz olacaktır. Yaklaşık 1 ay kalıcılığı olan boyaları yeniden boyamak için geçmesi gereken ideal süre; ilk boyama işleminden sonra 6 – 8 haftadır.

Etiketler: Saçlarınızı Boyamadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gereken 5 Önemli Madde
Eylül 17, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR