Erkeklerde Kötü Saçlar İçin Pratik Çözümler

erkeklere özel

Öncelikle doğru ürün seçimi.

Saçın yapısına göre,şekline göre ve ihtiyaç duyduğu bakıma göre ürün seçilmeli.

 

  1. Erkekler çoğunlukla şekillendirici ürünler kullandıklarından, saçlarında görülen en büyük sorun kepeklenmedir. Bu sorunun önüne geçilmesinin en kolay yolu ise, saçlarını her günün sonunda şampuan kullanarak kimyasal maddelerden arındırmalarıdır.
  2. Eğer saçlarınıza marketlerden satın aldığınız ürünü briyantin yada jöleler sürerseniz, saçlarınıza gerçekten kimyasal bir işlem yapmış ve kepeklenme ya da dökülme sorunlarını tetiklemiş olursunuz. Eğer saçlarınızda kalıntı bırakan, saçlarınızı istediğiniz gibi şekillendiremeyen, saçınızdan çıkarken saçlarınızı da götüren, şekil vermeye çalışırken besleyip güçlendirmeyen ürünler kullanmak istemiyorsanız, alışverişinizi gerçekten saçlarınızı düşünerek yapmanızda fayda olacaktır. Doğal görünümlü, hacimli, bakımlı saçlar için şekillendirici ürün araştırmanızı iyi yapmalısınız.
  3. Erkekler saçlarını genellikle kısa kullandıkları için, şampuan kullanımına dikkat etmelerinde fayda olacaktır. Şampuanı direkt saça değil, iki avuca dökmek ve ardından saça uygulamak daha sağlıklı olacaktır. Eğer şampuanınızı doğrudan saçlarınıza uygularsanız, kısa saçlı olmanızın da etkisiyle, şampuanınız tek bir bölgede birikecek ve saç diplerinizde tortulanma yaratacaktır. Bu durum saç deriniz ve kıl kökleriniz için oldukça sakıncalıdır.Saç derinizin bakımı da en az saç bakımınız kadar önemlidir.Saç derisi için şampuan peelinglerimizi inceleyebilirsiniz.
  4. Eğer saçlarını uzun kullanmak isteyen beylerdenseniz, saçlarınızı  2 ayda bir uçlardan kestirmeli ve yenilenmelerine olanak tanımalısınız. Erkeklerin saçları, kadınların saçlarına kıyasla daha fazla oksijene ihtiyaç duyar. Wax, sprey gibi ürünler kullanıyorsanız 2 ayda bir 2-3 cm. kadar kestirilmesi, saçların canlılığı açısından son derece doğru bir hamle olacaktır.
  5. Erkekler de, tıpkı kadınalar gibi, saç derisi ve saçın tümüne Hindistan cevizi sütü veya aloe vera ile bakım uygulayabilirler. Masaj yapılarak uygulanan bu doğal maskeler, saçlarda yarım saat kalır ve hemen ardından durulanırsa, bir de düzenli biçimde haftada 2-3 kez tekrarlanırsa, faydalı olacaktır.
  6. Saç bakımında doğal ürünler arayan beyler, adaçayı ve elma sirkesinden de faydalanabilir.

 

Etiketler: Erkeklerde Kötü Saçlar İçin Pratik Çözümler
Eylül 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR